De kracht van de KARIBA schuilt in de eenvoud van het opzetten

De naam komt van het Kariba meer in Botswana, waarin de Zambezi rivier uitmondt. Een mooiere metafoor bij deze twee modellen is bijna niet denkbaar.

Alle tenttrailers van Aart Kok hebben een hoog tent-op-wielen karakter. Zo ook de KARIBA, die geïnspireerd is op de Kariba pleintent van Aart Kok. De naden waaieren vanuit de nok in glooiende lijnen uit en creëren zo een ruime voortent met vaste luifel.

De kracht van de KARIBA schuilt in de eenvoud van het opzetten. De tent wordt als een markies uitgevouwen, waarmee zowel de slaaptent als de voortent in een handeling opgezet zijn. Het slaapgedeelte zit aan de wagen vast, zodat daar geen haringen nodig zijn. De voortent is gemakkelijk op te zetten door middel van het vaste frame. In drie minuten tijd heb je zo twee aparte slaapcabines met lattenbodem en een ruime voortent met vaste luifel.

De verschijningsvorm laat alle vouwwagens en tenttrailers ver achter zich. De Kariba is bedoeld voor mensen die trendgevoelig zijn. Kleurgebruik en vormgeving van ventilatieluiken en ramen volgen de laatste ontwikkelingen op interieur- en architectuurgebied. Nog spectaculairder maak je de tent met een optionele varioluifel (bekend van de Zambezi). En je kunt een van de lattenbodems optioneel laten uitvoeren als loungebank.

Onnodig te zeggen dat de afwerking en uitvoering zoals gewoonlijk van het bekende Aart Kok niveau zijn. Zo is bijvoorbeeld de mobiele doorloopkeuken wederom standaard. ESVO in Volendam tekent zoals gebruikelijk voor de constructie en productie van de tent. Er wordt gewerkt met Ten Cate en Wisselink KS202 doek in dezelfde kleurstellingen als de Tundra: beige/oker en beige/bordeaux.

Technische kenmerken Kariba   kariba-zoom
Aantal slaapplaatsen 4-6
Leeggewicht 430 kg
Maximaal toelaatbaar gewicht 750 kg
Maten incl dissel LxBxH 398 x 146 x 110
Bagageruimte LxBxH 215 x 70 x 25
Bankkasten 2 x LxBxH 215 x 35 x 20
Bagageruimte keuken BxDxH 140 x 42 x 30
Wielmaat 55/70R13
Bedmaat  140 x 200 x 6,5 sg35
Diameter wagentent frame 25 mm